Партнерство зі Щецінським університетом

23.11.2023 | 15:47

Відбулася робоча зустріч з нашими партнерами зі Щецінського університету, а саме з Центром медійної та інтерактивної освіти, з якими у жовтні цього року факультет журналістики підписав Лист про наміри щодо співпраці. Це вже друга зустріч з нашими партнерами. Під час першої відбулося знайомство з медіа обох навчальних закладів. Сьогодні ж йшлося про конкретні напрямки співпраці між факультетом журналістики і Центром медійної освіти.

Факультет журналістики представляли заступник декана доц. Андрій Яценко, завідувачка кафедри радіомовлення і телебачення доц. Парасковія Дворянин, завідувач кафедри теорії і практики журналістики доц. Мар’ян Лозинський, завідувач кафедри української преси доц. Ігор Паславський, викладачі кафедри теорії і практики журналістики доц. Ігор Скленар та доц. Наталія Войтович.

З польських колег були присутніми на зустрічі директор Центру медійної та інтерактивної освіти д-р Конрад Войтила, головний реактор часопису «Пшегльонд»  Щецінського університету д-р Агнєшка Шляхта. Модерувала зустріч наша колега доц. Мирослава Рудик, яка є співпрацівницею NiUS Radiа у м. Щецін і координує цю співпрацю.

Під час онлайн-зустрічі зокрема йшлося про те, що наші польські партнери готові поширювати на  своїх медіаресурсах випуски Franko TV, адже визнали їх зразком новинної журналістики.  Натомість польські колеги теж пропонують висвітлювати новини свого університету. Такий обмін інформацією наблизить розуміння специфіки обох навчальних закладів і розширить уявлення про освіту в Україні та Польщі. Також у межах співпраці передбачені й методичні семінари, майстер-класи зі студентами, творчі зустрічі для обміну педагогічним  досвідом. Заступник декана факультету журналістики доц. Андрій Яценко запросив польських колег взяти участь в урочистих заходах з нагоди 70-річчя факультету, яке відзначатимемо у 2024 р.

Зустріч не тільки окреслила напрямки спільних дій, а й дала розуміння важливості поширення українського контенту у світі. Приємно, що наші польські партнери мають особливе зацікавлення українською тематикою і вболівають за долю України. Адже ще на початку зустрічі директор Центру медійної та інтерактивної освіти Конрад Войтила привітав українську сторону зі святом Гідності і Свободи і підкреслив важливість нашої боротьби сьогодні. Зрозуміло, що жуналісти у цій боротьбі теж дуже важливі. Тому спільно працюватимемо задля покращення якості висвітлення подій у медіа  Польщі та України.