Письменниця зі Львова стала переможницею міжнародного поетичного конкурсу

25.03.2021 | 16:50

Вітаємо доцентку кафедри української преси Галину Яценко з черговою творчою перемогою

 

 

Поезія Галини Яценко увійде до збірки “Антракт: Дзен поезії – 2021”.

Про це повідомляють на сайті конкурсу “Антракт”, передає “Еспресо.Захід“.

Доцентка факультету журналістики Франкового університету та письменниця Галина Яценко стала однією з переможців поетичного конкурсу “Ан-Т-Р-Акт”.

Галина Яценко для “Еспресо.Захід” розповідає, що це щорічний міжнародний поетичний конкурс у рамках поетичного фестивалю “Ан-Т-Р-Акт” у Херсоні. Цьогорічний конкурс проходить під назвою “Дзен поезії”.

“Ці поетичні фестивалі, які мають на меті розвиток нестандартності, образності, професіоналізму в поетичній творчості, пошук нових імен та яскравих художніх творів, відбуваються щорічно з 2008 року. Про конкурс я дізналася, як завжди, на сайті Litcentr. Вагалася, чи подавати свою поезію, бо мої вірші більш класичні. Мої попередні поетичні перемоги були у міжнародних конкурсах, які оцінювали класики – Іван Драч, Микола Луків, Петро Засенко. А в наш час дуже популярна така, я б сказала, експрес-поезія, білі вірші, часом прозовий потік свідомості, який чомусь називають поезією. Але неочікувано для себе увійшла до списку, “абсолютних переможців”.

Мої вірші будуть у поетичній збірці “Антракт: Дзен поезії – 2021″. Цьогоріч презентація збірки відбуватиметься в два етапи: 3-4 квітня, а також в липні (мабуть, це пов’язано з пандемією) у Херсоні. Запланували багато подій: поетичні читання, перформанси, додаткові поетичні конкурси для учасників, які не перемогли, але їхня поезія заімпонувала журі, поетична подорож на острів Джарилгач”, – розповідає Галина Яценко.

На конкурс письменниця подавала три поезії: “Наболіле”, “Гордість”, “Подорожні”. Вони, разом з віршами інших переможців, увійдуть до збірки.

“Це моя філософсько-інтимна лірика про самотність людської душі на дорогах світу, про те, що десь там є завжди, як колись писав Пауль Целан, неминучість світла! Кожна перемога у прозових чи поетичних конкурсах для мене дуже важлива! А ця особливо важлива, бо, як вже казала, неочікувана! Важлива для мого чоловіка, який сам вибирав і надсилав мої поезії на конкурс “Ан-Т-Р-Акт-2021-Дзен поезії”. Дуже цінна, бо якщо твої поезії читають, відзначають, друкують, то ти не змарнував Божий дар Слова!”, – ділиться емоціями переможниця.

  • Нагадаємо, що раніше Галина Яценко перемогла у Міжнародній премії від німецького видання Spiegelungen (Віддзеркалення).

Марія МАСЮК

 

Фото: Анастасія Мигидюк

Джерело: Еспресо.Захід

https://zahid.espreso.tv/news/2021/03/18/pysmennycya_zi_lvova_stala_peremozhnyceyu_mizhnarodnogo_poetychnogo_konkursu