Виставка карикатур “Антилокшина” на факультеті журналістики.

12.06.2018 | 17:15

                                                     Мистецтво навколо нас!

26 карикатур про злободенне в журналістиці. Фейкові новини, джинса, російська пропаганда, маніпуляція — все це, зображене на виставці карикатур «Антилокшина», яка експонується на факультеті журналістики.

Кожна із робіт — це відображення критично осмисленої реальності, що заставляє реально оцінювати інформацію навколо нас і правильно її осмислювати.

“Велике значення медіаосвіті приділяють у ЄС, куди прагне Україна. Там вчать громадян культури споживання інформації. На думку європейців, лише медіаграмотна людина може ефективно брати участь у суспільно -політичних процесах. Вдумливе суспільство не загодуєш казками, в ньому неможливо посіяти паніку, що особливо важливо в час інформаційної війни з Росією. Медіаграмотність сприяє не лише монологу медіа в сторону споживачів, а двостороньому конструктивному діалогу між медіа та споживачами. Медіаграмотність – не розкіш, а засіб безпеки. Громадяни повинні поважати себе і вимагати якісну інформацію/техніку/їжу. Чому саме наша бібліотека взялася за організацію виставки карикатур “Антилокшина”? Тому що інформація – це те, що продукують медіа та бібліотеки, створюючи тим самим картину світу для користувачів інформації. І журналісти, і бібліотекарі повинні добросовісно виконувати свою роботу”, — розповіла співорганізатор проекту Тетяна Грудень, провідний бібліотекар, консультант Центру європейської інформації.

Творці цих медіаповідомлень намагалися якомога точніше передати реальність сучасних медіа та показати власний погляд у іронічній формі.

Виставка триватиме до 19 червня у 103 аудиторії факультету журналістики.

Додамо, що експозицію карикатур організовано спільно з ГО «Детектор медіа» та Львівською обласною універсальною науковою бібліотекою.

Критичного Вам осмислення інформації!

Будьте медіаграмотними!

Юлія Формос
Фото Мар’яна Павлика